Servis monitora i televizora

Savremeni TFT i LCD/LED monitori poseduju osnovne 4 celine:

Matične ploče popravljamo na nivou komponenti i u mogućnosti smo da zamenimo bilo koju komponentu koja postoji na matičnoj ploči: čipsete, podnožja procesora, slotove za memoriju, konektore za napajanje, audio/usb priključke itd.
Iako je zamena čipseta ili njihovo prekuglavanje (reballing) čest metod popravke, iz našeg iskustva od preko 8000 popravljenih uređaja, samo oko 50 % kvarova na matičnim pločama su izazvani problemima sa samim čipsetom.
Prednost našeg servisnog centra je što možemo uraditi tačnu dijagnostiku kao i popraviti složene kvarove uzrokovane višestrukim neispravnim komponentama na matičnoj ploči, kao što su regulatori napona, kontroleri za tastaturu, bios čipovi, audio čipovi, mrežne karte itd.
Naši servisni inženjeri su među najvećim stručnjacima u ovoj oblasti na nivou Srbije.

Nakon popravke vaše matične ploče i njenog detaljnog testiranja, vi dobijate garanciju na funkcionisanje kompletne matične ploče, a ne samo onog dela koji smo menjali. Jedini slučajevi u kojima ova garancija ne važi je fizičko oštećenje ploče, prosipanje neke tečnosti ili neovlašten rad drugog servisa u našem garantnom roku. Garancija na servis matične ploče je 6 meseci, što vam pruža apsolutnu sigurnost da je servis izvršen kvalitetno.

Fourtop d.o.o. preporučuje preventivno čišćenje laptopa na svakih 6 meseci. Zbog malog prostora za smeštanje hladnjaka, zaprljanost sistema za hlađenje jedan je od osnovnih uzroka otkazivanja matičnih ploča i grafičkih karti. Za detaljne uslove servisiranja matičnih ploča pogledajte naše opšte uslove servisiranja.